Tuesday, March 5, 2013

Tambah Follower di Blog???


Assalamualaikum....

Okay...hmm...ari ni nak kongsi kan sikit macam mana nak tambah follower di blog kita...mesti sedih kan kalau tak de follower???hukhukhuk...cam diri sendiri...T T

Jgn sedih2 taw...buat macam tak sedih...tapi dalam hati biar diri sendiri saja yang tau ok??pui...mula2....

1. Post kan TAJUK ni kat Blog masing2
Mesti nak tau kan nak post apa??hehehe...post kan kat blog masing2 macam Za buat kat atas 2...Suka hati la nak buat tajuk apa, tapi yang penting pikir tajuk yang kita rasa orang nak cari..ok??

2. Be urself 
Nak tau tak nape Za cakap cam2??emmm....cepat2 cuba teka.....sebab, kalau nak orang baca blog kita jgn cuba jadik orang lain...JUST BE URSELF!!!huh...marah nya...ngee

3. Elak kan guna ayat yang cute-mute
Kalau boleh tak payah la nak guna perkataan2 yang seantara dengan nya di atas 2...nak tau macam mana??contoh nya macam....emmm....ok, yang paling senang la...saya...tak payah la susah2 nak pikir word yang comei2 sgt...just simple pun cukup kalau guna saya ataupun aku...wuahahaha...lagi senang kan??

4. Tajuk Blog
Ni pun penting jugak ni...sebab nya Za pun ngah blaja2 lagi pasal ni...cuba citer benda yang paling orang suka nak baca....

5. Rajin2 la ke Blog orang lain 
Untuk ini, kena la rajin2 kan diri sikit...kalau ada masa yang free sgt 2, ok sgt la...jenguk2 la...dan post kan komen ke atau pun tinggal kan jejak supaya orang lain akan perasan kan kita....

Hmmm...Za rasa itu je yang dapat Za kongsi kan serba sikit...kalau sesiapa rasa nak tambah2 tu dialu-alukan laaa.....jgn malu2 ek...just share je...  

4 comments:

SumeSakan said...

Thanks comment header tuh...folloe sini...be ur friend..

Zarra Qaseh said...

thank you..:)

Ayati Nasir said...


saya dah follow blog awk..sila follow saya balik yer :)

http://mynameismissayati.blogspot.com/

Zarra Qaseh said...

Ayati Nasir boleh je ^_^