Sunday, September 15, 2013

Kulit Kering Sekitar Mulut T_T

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah...lega sangat hati Za masa update entry ni tau.bukan apa, tapi syukur banyak-banyak coz selama kerja tempat baru ni okay la, walaupun biasa la kadang-kadang kita tak dapat nak faham semua dalam satu-satu masa kan. tak dapat nak faham prosedur baru, tempat baru ni lain sikit.bukan semuanya sama.

Then, sedar tak sedar dah dekat 3 bulan Za di tempat baru ni.Emm,tapi baru-baru maybe dalam after 1 week puasa kot rasanya, tiba-tiba je kat tepi mulut Za ni jadi kering sangat.mula-mula tu ingat kan biasa je.cuba sedapkan hati sendiri.

Pastu lama-lama makin teruk pulak jadinya.apalagi Za google macam-macam cara nak buat daripada cari cream nak ubatkan sampai la cara tradisional.last-last Za jumpa satu website ni,tapi Za tak ingat pulak apa nama nya.

Tapi kat situ ada bagi tips kalau jadi kes macam Za ni, cuba lidah buaya.Cepat-cepat lompat katil cari my momma tanya ada tak daun lidah buaya tu.tapi sedih sangat sebab dapat jawapan TAK ADA..wuaaa..sedih nauuu.sebab dulu kat tepi rumah tu nampak macam ada je.

tapi ada tu pun sebab kakak Za yang tanamkan.kalau nak harapkan Za yang tanam,memang tak la..aikk..jangan ingat Za malas tauu ^_^..cuma ada pernah try la nak bercucuk tanam tapi orang cakap tangan panas.sebab tu la tak hidup.hukhuk.tak nak kawan dengan pokok yang tak sudi nak Za tanamkan dia..huh(majokk)

Tapi disebabkan Za ni orang yang gigih dan sangat-sangat gigih,Za cuba cari dalam bentuk yang senang nak cari and the same time senang nak guna bila-bila masa.So google punya google Za jumpa la produk D'Herbs Gel Aloe Gamat.


D'Herbs Gel Aloe Gamat

Best tau produk ni sebab:

1.tak melekit bila pakai
2.mudah digunakan walau kat mana pun even kat office sebab tak de color just lutsinar je
3.mudah dibawa kat mana-mana pun, dalam handbag pun muat
4.cepat kering 
5.tekstur nya ringan
6.cepat kesan nya
7.boleh juga digunakan kalau untuk luka atau scar yang ringan-ringan

Mula-mula guna tu Za perasan macam tak ada perubahan pun.sama je.rasa down sangat.officemate pun ada yang tegur napa muka Za jadi macam tu.tapi Za sabarkan hati jugak terus consume je gel ni.dalam hati Za doa banyak-banyak moga-moga cepat sembuh.

jadi macam ni Za nak ngadap kawan-kawan Za pun rasa malu,hilang keyakinan diri.bila orang cakap dengan kita automatically orang akan pandang muka kita.tambah pulak nak hadap dengan orang ramai-ramai.rasa segan je tauu.

Pastu dah lama sikit pakai gel ni, Za perasan waktu lepas mandi time belai-belai wajah tu.haha.Za rasa macam ada something je yang tertanggal dari muka Za ni.rupa-rupanya bawah lapisan kulit yang Za sapu hari-hari tu ada lagi satu lapisan kulit baru.yeyyy

owhhh...Za dah taww..tanjat gegurl.hepi sangat rasa macam nak buat marathon lari sampai Penang Bridge pusing sampai balik rumah.overrr.haha.syukur sangat.lama-lama keadaan jadi pulih seperti biasa.Alhamdulillah......lega sangat..

So, pada sesiapa yang ada masalah macam Za ni boleh la cuba.At least cuba kan,tak ada masakah nya pun.Semoga semuanya pulih seperti sediakala.Aminnn..

p/s:kita hanya mampu merancang,tapi Allah yang menentukan.tapi tak salah kalau kita berikhtiar asalkan tak bertentangan.^_^





6 comments:

Siti(zoey) said...

ooo..bgus rupanya produk ni.

neesa_jun said...

waa...saya pon ada masalah sama...dlu guna pelembab lain...nk try yg ni plak lah..cam best je..cam best je...haha

Zarra Qaseh said...

neesa_jun : boleh je..tak de masalah pun...tapi selama za guna ni, tak de efect pape pun la...maybe coz bahan nya pun semulajadi kan..^_^

Unknown said...

Brape bulan baru nmpak kesan?dia macam gelap sikit wrna kat tepi bibir ke?

Syaaa Syaa said...

Brape bulan baru nmpak kesan?dia macam gelap sikit wrna kat tepi bibir ke?

Miz Jum said...

Nak dptkan kat mna